Categories
Uncategorized

“Sukanya style awak,” – [VIDEO] Penampilan terkini Erynne Erynna jadi bualan, raih pujian netizen

Bakat hebatnya sebagai pelakon kanak-kanak sering meninggalkan impak kepada penonton. Bersahaja, tetapi penuh dengan jiwa.

Baik di kaca televisyen (TV) mahupun di layar lebar, Erynne Erynna, sering memberikan aksi terbaik sehingga dia mendapat kepercayaan ramai pengarah dan penerbit untuk bekerjasama.

Malah sehingga kini, pemilik nama sebenar Syazlynne Erynne Abdullah telah membintangi lebih 40 buah drama termasuk untuk siaran TV di Singapura dan empat filem sebelum senyap seketika dalam bidang seni sekitar tahun 2016 dan kembali aktif selepas tiga tahun.

Masih diingati ramai semasa zaman kanak-kanak, Erynne Erynna masih lagi menjadi tumpuan peminat walaupun kini telah berusia 25 tahun.

Terbaru di laman instagram miliknya, Erynne sekali lagi mencvri perhatian dimana imejnya yang bersahaja menjadi bualan para netizen. Menerusi perkongsian tersebut, Erynne dilihat mendukung anaknya iaitu Medinah.

Video:

Muat naik tersebut menjadi tumpuan ramai, dimana menerusi ruangan komen ramai yang memuji penampilan pelakon itu yang dilihat sangat sopan dan bersahaja.

Untuk info, Erynne yang memulakan karier lakonan sejak berusia lapan tahun berkahwin dengan Afify Sazali pada 17 April 2019. Pasangan ini me

Categories
Uncategorized

(Video) “InshaAllah jαdi..kan awak?…” – Shuib Sepahtu, Perkongsian Terbαrunya ‘Direstui’ Netizen

Setahun sudah pelawak serta usahawan terkenal Shuib Sepahtu menjadi bapa tunggal kepada empat orang anak. 

Sebelum ini sudah ada khabar angin mengenai Shuib yang dikatakan sedang mengenal hati budi seseorang untuk menjadi pengganti ar’wah Siti Sarah. 

Beberapa artis wanita dikaitkan dengan Shuib apabila peminat melihat kemesraan Shuib dengan mereka seperti Wan Sharmila dan Siti Nordiana. 

Terdahulu, Zara Zya juga pernah keluar bersama Shuib, namun tiada kata pu’tus daripada mereka berdua. 

Terbaharu, perkongsian Shuib sekali lagi mencu’ri tumpuan ramai apabila berkongsi momen sedang bersama Zara Zya. 

“Nak cakap ya pon tidak, nak cakap tak pon tidak.. Ianya di tengah – tengah.. Haa macam mana tu, boleh tolong explain talk awak @zarazya,” kapsyen Shuib. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shuib Sepahtu (@shuibsepahtu)


Perkongsian Shuib nyata menjadi tanda tanya kepada para peminat tentang perhubungan mereka berdua. 

Meninjau ke ruangan komen, meskipun rata – rata warganet masih berteka – teki namun mereka menyokong sekiranya Shuib dan Zara menjadi pasangan kekasih. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shuib Sepahtu (@shuibsepahtu)

Suka la tengok .. kira onz jelah.. dedua boleh buka cawangan pun onz juga..

Kawen je la bang..semua setuju bang

Sweeet. kami doakn dipermudahkn

Sekadar info dan semoga bermanfaat. 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page

Sumber:https://beritaawani.com/

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Categories
Uncategorized

(Video) Neelofa Kongsi Gelagat Bilal, Sekali Ini Pula Jadi Buαlαn Netizen

Anak kepada pengacara dan usahawan terkenal, Noor Neelofa Mohd Noor, 33 sering menjadi tumpuan ramai setiap kali ibunya berkongsi ke laman media sosial. α

Lahir pada 29 Januari lalu, kini Muhammad Bilal yang berusia enam bulan lebih sudah pandai merangkak. 

Meskipun Neelofa dan Haris sepakat untuk tidak mende’dahkan wajah anak mereka kepada umum, itu tidak menjadi pengha’lang untuk para peminat mengetahui perkembangan Bilal. 

Neelofa yang tidak lo’kek dengan ilmu yang diperolehi sering berkongsi ke laman Insta Story miliknya beserta foto atau video mengenai perkembangan anak sulungnya. 

Bermula dengan pemakanan Bilal sedari kecil sehingga barang permainan untuk perkembangan anak kesayangannya. 

Terbaharu, perkongsian laman Instagram lofa.page mencu’ri tumpuan ramai mengenai Bilal, dimana beberapa keping foto mengenainya dimuat naik. 

Neelofa berkongsi perlakuan anaknya yang sudah boleh merangkak, namun tempat yang suka ditujunya adalah di bawah sofa. 

Meninjau ke ruangan komen, rata – rata warganet turut ge’ram melihat rambut Bilal yang agak lebat. 

“Ge’rammm jer tgk bilal ni…bila lar dpt tgk full pic ya” 

“Lebatnya rambut Bilal,sangkut kat bumper ke tu bilal” 

“Ge’ram nye tengok rambut die. Lebattttt.” 

“Rambut mcm Jebat” 

“Panjang akal anak cerdik” 

“Wah .. ge’ramnya tgk Bilal gostan gostan.” 

Sekadar info dan semoga bermanfaat. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by نور نيلوفا (@lofa.page)


Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page

Sumber: https://beritaawani.com/

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Categories
Uncategorized

“Tngk diri kita dpn cermin dlu sbelum..”- Digelᾰr ‘Fᾰce Shᾰming’, Sekali Ini Respond Mngejutkan Anna Jobling

Pelakon Anna Jobling tidak melihat sebarang kebaikan atas komen atau kritikan tidak membina dengan memberikan ulasan berbentuk ‘face shaming’ terhadap finalis Pencarian Dewi Remaja edisi terbaharu di media sosial.

Bagaimanapun, Anna yang juga finalis Dewi Remaja 2018/19 berkata, perkara terbaik yang perlu dilakukan finalis ketika ini ialah fokus terhadap pertandingan yang sedang berjalan.

“Semua orang ada kecantikannya yang tersendiri. Pada sayalah, kalau anda fokus kepada perkara yang tidak baik diperkatakan di luar sana, kita tak kan ke mana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ANNA JOBLING (@annajobling)

“Jadi lebih baik untuk kita fokus kepada diri sendiri. InsyaAllah, kita akan dapat apa yang kita mahuka,” katanya kepada MH.

Pelakon Melur Untuk Firdaus ini juga meminta segelintir netizen untuk lebih berhati-hati terhadap sebarang komen yang ditinggalkan.

“Tengok diri kita depan cermin dulu sebelum nak kutuk orang lain. Tiada siapa yang sempurna. Masing-masing ada kekurangan dan kelebihan tersendiri.

“Jadilah orang yang positif, tak susah pun. Kalau hanya nak bercakap mengenai keburukan seseorang rasanya tak perlu kot. Saya tak nampak di mana manfaatnya,” katanya lagi.

Anna pada masa sama turut menitip.kan dedikasi buat para finalis tahun ini agar terus komited tidak hanya ketika sepanjang pertandingan, tetapi juga selepas pencarian berakhir.

“Saya mahu mengucapkan selamat maju jaya kepada mereka. Buat yang terbaik dan rezeki ada di mana-mana.

“Kalau te.rsing.kir ke, menang ke… ia bergantung kepada bagaimana pembawakan diri anda apabila melangkah ke dalam industri kelak,” katanya.

Terdahulu, finalis Dewi Remaja 2022 teruk menerima ke.cam.an segel.intir netizen yang mempersoalkan mengenai pemilihan mereka untuk berada di dalam posisi finalis kerana didakwa tidak berapa cantik untuk diketengahkan sebagai Dewi Remaja.

Dewi Remaja anjuran Majalah Remaja sebelum ini sinonim menjadi platform buat gadis remaja untuk terjun dalam dunia glamor, seterusnya melakar sukses dalam bidang tersebut.

Antara nama besar yang lahir daripada pencarian berkenaan ialah Aleeza Kassim, Juliana Banos, Rozita Che Wan, Scha Alyahya, Neelofa, Anzalna dan ramai lagi.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page

Sumber: MH

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Categories
Uncategorized

Ada iras, netizen harap lelaki ini buat ‘live’ TikTok dengan Remy Ishak

Apabila anda scroll di ruangan fyp atau for your page menerusi aplikasi TikTok, tentu anda pernah menonton video daripada TikToker popular dari Indonesia ini, @Lendra.cikicow yang mana dia juga sering live di aplikasi tersebut bersama pengguna dari Malaysia.

Malah dia juga acap kali mencuri tumpuan peminat dari Malaysia dengan video-video rakaman live daripada dirinya yang tidak sekadar melucukan malah turut diselitkan nasihat buat sesiapa sahaja yang ditemukannya dalam aplikasi itu. Namun begitu, dalam satu muat naik video olehnya ini pula menyebabkan seorang pelakon popular Malaysia, Remy Ishak menjadi sebutan ramai.

Menerusi perkongsian video dikongsikan Lendra ini memaparkan dirinya menghasilkan content miming lagu Bollywood dan membuatkan pengikut dan peminatnya juga terhibur dengan telatah dia yang sering mencuit hati ramai ini. Namun begitu, nampaknya rakaman tersebut menyebabkan lelaki ini menjadi sebutan peminat Remy Ishak.

Ini kerana lelaki terkenal berkenaan dikatakan mempunyai iras dengan Remy Ishak. Sehinggakan ada yang tersangka TikToker popular ini adalah pelakon Remy Ishak.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Remy Ishak (@remyishak)

Muat naik lendra.cikicow di platform TikTok tersebut turut ditinggalkan ratusan reaksi yang mana ada juga peminat yang berharap  dia akan live bersama pelakon terkenal dari Malaysia itu.

“Tak sangka Remy Ishak hafal lagu ni”

RemyIMG_20220822_160152

“Remy Ishak dah main TikTok”

IMG_20220822_160204IMG_20220822_160215

“Bila nak live dengan Remy Ishak bang”

RemyIMG_20220822_160249IMG_20220822_160301

“Mintak mintak nanti dia live dengan Remy Ishak”

RemyIMG_20220822_160341

Nanti dulu, anda juga pasti tidak ingin ketinggalan untuk membaca kisah-kisah yang disediakan menarik ini di bawah seperti berikut:

Sumber:HCL

Categories
Uncategorized

Noh Salleh Raih Perhatian ‘Catwalk’ Sambil Pegang Rokok Di Pentas KLFW2022

Pentas Kuala Lumpur Fashion Week (KLFW) 2022 pada hujung minggu lalu meriah dengan kehadiran para selebriti yang hadir. Di sebalik kemeriahan itu, kemunculan penyanyi kumpulan Hujan iaitu Noh Salleh mencuri tumpuan ramai apabila dia tampil di atas pentas peragaan itu.

Menerusi video yang tular dikongsikan ini, Noh muncul di atas pentas peragaan itu dan melakukan catwalk bagi memperagakan pakaian dari salah satu jenama pada hari tersebut. Turut kelihatan, penyanyi itu memperagakan pakaian serba hitam dan memakai kaca mata.

Apa yang mencuri tumpuan ramai ialah Noh turut memegang sebatang rokok yang tidak dibakar sambil melakukan catwalk tersebut. Dia juga dilihat berjalan dengan begitu santai sebelum memasukkan rokok tersebut di mulut untuk membawakan imej ‘bad boy’ itu.

Namun penampilan Noh yang muncul dengan imej ‘bad boy’ itu turut membuatkan segelintir peminatnya berasa kecewa melihatnya. Malah ada yang menganggap penyanyi itu kelihatan begitu berbeza dengan dahulu semenjak penceraiannya bersama bekas isteri, Mizz Nina.

Meninjau di ruangan komen, kebanyakan netizen turut sama memberikan reaksi mereka melihatkan penampilan Noh di pentas peragaan itu. Dalam masa yang sama, video yang dikongsikan itu juga kini tular dengan lebih dari sejuta tontonan setakat ini.

“Sebijik rider foodpanda.”

noh salleh

“Aku rasa Noh sebenarnya tengah jalan-jalan cari lighter. Tiber je termasuk runaway KLFW.”

pentas

“Inilah hidup yang dia impikan selama ni.”

komen

“Alamak, sejak-sejak jadi duda ni.”

tik tok

Sementara itu, anda boleh juga baca kisah-kisah lain yang menarik di bawah:

Sumber:HCL

Categories
Uncategorized

Ayie Floor 88 Ded4h Wajah Baby, Ramai Geram! – “Cute Sangat Nayla Amanda Ni”

Buat pertama kalinya vokalis kumpulan Floor 88, Ayie Ilham mended4hkan wajah anak sulungnya, Nayla Amanda.

Ayie menerusi hantaran terbaharu di akaun Instagram miliknya memaklumkan usia puteri kesayangannya kini gelap sebulan.

“Assalammualaikum, hari ini genaplah sebulan umur puteri sulung kami Nayla Amanda. Alhamdulilah dengan ini saya kongsikan wajah Amanda,” tulisnya.

Dalam pada itu, ruangan komen juga dipenuhi dengan ucapan yang memuji kecomelan wajah Amanda.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tuan Nicky (@ayieelhamf88)

Ayie atau nama sebenarnya, Nik Fadlee Elhamshah, 24, sebelum ini memilih untuk tidak mended4hkan wajah anaknya terlalu awal.

Ayie mendirikan rumah tangga dengan wanita pilihannya, Natasha Ahmad Nawawi atau Tasha Awie, 23, pada 21 Oktober tahun lalu.

Komen netizen:

 

Sumber: gempak.com

Categories
Uncategorized

“Bapak ‘Power’ Akak ni..” – Selamba Akak Ni Tarik Lagu Di Penjara Janji, Ada Yg Ckp Blh Jadi Vokalis Wings

Wings, merupakan sebuah kumpulan rock yang tidak asing bagi segenap masyarakat Malaysia. Kumpulan ini mulai terkenal pada era 80an dan masih relevan sehingga kini. Antara lagu paling famous karya kumpulan muzik rock Malaysia ini ialah Di Penjara Janji, Taman Rashidah Utama, Sejati dan banyak lagi.

Penyanyi solo mereka, Ahmad Azhar Bin Othman atau lebih dikenali sebagai Awie merupakan seorang penyanyi yang dicemburui ramai kerana mampu menyanyikan lagu “high note” yang tidak mampu ditandingi oleh penyanyi bbnu. Walaupun sudah berusia 53 tahun, namun beliau masih mampu menyanyi lagu “high note” seperti masih muda lagi.

Baru-baru ini tular video yang dikongsikan di aplikasi tiktok oleh Angah Rock, seorang wanita menyanyikan lagu “paling tinggi di Malaysia” iaitu lagu Di penjara janji karya kumpulan Wings. Video tersebut mendapat sebanyak 300 ribu tontonan dan 30 ribu sukaan. Dia yang santai menyanyi bertongkatkan penyapu mampu tapau lagu tersebut seperti penyanyi yang berpengalaman. Suaranya yang serak-serak basah berjaya memikat hati netizen. Min terpukau tengok akak ni nyanyi, boleh bersaing dengan Awie dah. Kalau min yang nyanyi, confirm hilang suara dah esoknya.

Sila lihat klik di bawah:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lawak Lah (@lawak_laah)

Lihat juga apa kata netizen, ramai juga yang terpukau yaa

@HafizPanjangg_:Aku pernah bawak lagu ni kat karoeke, last ii kena buasir.

@skyartrunner:percaya atau tak vocal yg trbaik bukan pada high note yg terlalu tggi…ada suara high note sakit tlinga dan ada high note sedap di dgr

@aira anak lan:bapak power doo akk ni

@kura kura laju:5 kali aku ulang mat, aku fokus suara dia. laki ke pompuan? suara dia mantap mat. aku pernah try lagu ni,tapi sakit tekak aku mat

Akhir kalam, komen yang baik-baik sahaja yaa. Semoga seni tanah air Malaysia semakin maju di masa hadapan dan semoga akak rock ni juga dimurahkan rezeki dan dipermudahkan urusan.

Sumber : Instagram lawak_laah

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page

Sumber: sinetronmalaya

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Categories
Uncategorized

Shiha jadi Rina Nose terkejut terima mesej tuan badan, “Dia ckp Melayu”

Baru-baru ini persembahan peserta Muzikal Lawak Superstar musim ketiga telah memasuki minggu keempat dan nampaknya kehebatan setiap kumpulan menghiburkan penonton dan juri begitu menjadi perhatian di media sosial dan beberapa kumpulan turut tular dipuji netizen.

Kumpulan Cili juga tak kurang hebatnya dipuji menerusi media sosial apabila idea tiga anggota kumpulan ini iaitu Shiha Zikir, Achey dan Ali Puteh berjaya menarik tumpuan orang ramai. Terutama Shiha Zikir yang tidak disangka-sangka peminat bahawa penyanyi ini juga pandai menghiburkan netizen sebagai pelawak.

Melalui persembahan kumpulan Cili baru-baru ini, Shiha Zikir dilihat menjadi selebriti dari Indonesia yang dikenali sebagai Rina Nose yang mana di platform TikTok juga nama selebriti tersebut menjadi tumpuan disebabkan sound Apa Khabar daripada dirinya itu menghiburkan pengguna platform tersebut.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shiha Zikir (@shihazikir)


Walau bagaimanapun, Shiha Zikir meluahkan perasaan terkejutnya pula selepas menerima pesanan di WhatsApp daripada Rina Nose dan memuji sikap selebriti dari Indonesia itu.

“Terkejut terima WhatsApp dari Rina Nose. Terima kasih banyak Rina. Dulu tiap-tiap hari jumpa Rina di D’ Academy Asia. Ternyata sampai sekarang dia sangat rendah hati. Makasih sayang doakan Cili dapat buat yang terbaik lagi setiap minggu.” Ujar Shiha Zikir di akaun TikTok miliknya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shiha Zikir (@shihazikir)

“Rina dengan Shiha…”

Shiha

“Macam slang…”

IMG_20220822_104217IMG_20220822_104224

“Panggil dia ni datang jadi juri mesti lagi lawak”

Shiha

“Lawak la Shiha ni”

IMG_20220822_104254

Nanti dulu, anda juga pasti tidak ingin ketinggalan untuk membaca kisah-kisah yang disediakan menarik ini di bawah seperti berikut:

Sumber:HCL

Categories
Uncategorized

Dari Pramugari Sampai Ratu Cantik, Kenali 3 Bekas Isteri Amy Search Yang Ramai Tak Tahu

Jika disebut sahaja nama Amy Search, pasti umum mengenali penyanyi rock penuh aura ini. Peminat kumpulan Search serta peminat Amy sendiri bukan berada di Malaysia saja, malah di Indonesia juga ramai yang menjadikan dirinya sebagai idola.

Setelah 16 tahun berkahwin buat kali ke-4 bersama Norish atau nama sebenarnya Norhasniza Hassan, mereka dikurniakan tiga cahaya mata iaitu Alexander Zulkarnain, 15, Sania Samara, 14, dan Qaqa At-Tameemi, 10 tahun.


Seperti yang diketahui, Amy sebelum ini pernah gagal dalam perkahwinan sebanyak 3 kali sejak di usia muda lagi. Tapi inilah hidup, kita tidak boleh menjamin, tidak pula boleh menentukannya. Kerana semua ini sudah diatur oleh Yang Maha Kuasa.

Kami mahu kongsikan kisah 3 pernikahan Amy terdahulu yang berakhir dengan perpisahan seperti yang diambil dari wikipedia.

Faridah Fadzil

Pada usia 25 tahun, Amy telah menamatkan zaman bujangnya buat kali pertama pada tahun 1983. Perkahwinan Amy pada ketika itu tidak terdedah dengan liputan media, memandangkan pada ketika itu Search belum melahirkan album lagi. Wanita bertuah itu dikenali sebagai Faridah Fadzil dan mereka dikurniakan cahaya mata, pelakon Nabila Huda. Perkahwinan ini hanya bertahan selama 2 tahun kerana mereka bercer4i pada 1985.

Noorliza Abdul Latiff


Selepas 5 tahun memegang status duda, Amy memutuskan untuk berkahwin dengan Noorliza Abdul Latiff  pada September 1990 dan ada sumber mengatakan wanita tersebut bekerja sebagai pramugari MAS. 4 tahun menjalani kehidupan suami isteri namun berakhir dengan pencer4ian.

Walaubagaimanapun dalam tempoh perkahwinan ini, pasangan ini tidak dikurniakan cahaya mata.  Difaham Noorliza pernah berlakon dan pernah muncul sebagai watak tambahan dalam filem Litar Kasih (1996).

Roslisa Ahmad


Tempoh duda Amy buat kali kedua tidak lama. Hanya lebih kurang 8 bulan selepas bercer4i, Amy berkahwin pula dengan Roslisa Ahmad pada Jun 1995. Seperti yang dilaporkan oleh Arkibnegara.blogspot, Roslisa pernah bergelar Ratu Cantik di Singapura. Amy & Roslisa dikurniakan cahaya mata, Irisha Myra (lahir pada 1997), dan mereka bercer4i pada 2000.

Wajah Irisha ada iras Nabila dan mesra dengan ahli keluarga Amy yang lain. Irisha kini menetap dengan Roslisa di Amerika Syarikat.

Pada usia 45 tahun, Amy akhirnya bertemu jodoh dengan Norish dan mereka berkahwin pada Oktober 2003. Perkahwinan kali keempat Amy terbukti utuh dan bertahan sehingga kini.

Sumber/Kredit : murai.my

Diolah Oleh : Wan Network

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.