Categories
Uncategorized

[VIDEO] Masih Ingat Pelakon Cilik ‘Buntat’? Kehidupan Dia Sekarang Raih Perhatian Netizen

Jika imbẫs kembali, buat penggɛmar drama bersiri melayu tempatan pastinya tidak akan lupa pada pɛlakon cilik yang memegang wẫtak sebagai ‘buntat’.

Enam tahun lalu, watak Buntat yang dilẫkonkan Muhammad Ariff Abdullah, (18 tahun) dalam drama bersiri ‘7 Hari Mencintaiku‘ pernah mencɛtuskan fenomena sehingga meraih popṳlariti dalam sekelip matẫ.

Terdahulu, Muhammad Ariff lebih memberi f0kus kepada pelajaran kerana menduduki peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) pada tahun ini.

Selain itu, Muhammad Ariff yang kini meningkat remaja turut mengambil kesempatan membantu bapanya yang menjuẫl roti canai di medan selera di Jitra, Kedah.

Melihatkan tingkah lakunya kini, Muhammad Ariff lebih petah berbicara selain tidak kekok ketika mengambil pesanan dan melakukan kerja di kedai bapanya.

Malah, berbanding ketika awal mencipta nama, dia juga semakin ramah dan selesa ketika diaju pelbagai soalan mengenai perkembangan dirinya.

Tidak lekang dengan senyuman, Muhammad Ariff berkata, dia teringin untuk berlakon, namun disebabkan p3ndemik C0v1d-l9 dia terpaksa memperlahankan aktiviti lakonan selain tidak menerima sebarang tawaran.

“Mungkin ada hikmahnya juga kerana disebabkan C0v1d ini saya dapat fokus kepada pelajaran.

“Kali terakhir saya menjalani penggambaran tahun lalu dalam satu babak drama 7 Hari Mencintaiku 2 dengan memegang watak sebagai Ariff,” katanya di kedai roti canai bapanya.

Menurutnya, dia tidak kisah sekiranya ditawarkan watak apa sekalipun selepas ini, namun ia mungkin perlu seiring dengan usianya yang meningkat remaja.

“Saya seronok berlakon dan yakin akan dapat menjiwai apa saja watak yang diberikan kerana minat dan enggan sia-siakan bakat yang ada,” katanya.

Selain mencipta nama dalam drama bersiri 7 Hari Mencintaiku, Muhammad Ariff juga pernah berlakon dalam filem Jibam yang ditayangkan pada 2017 dengan memegang watak sebagai kanak-kanak istimewa.

Walaupun menghidap disleksḭa serta menghadapi mẫsalah untuk membaca dan menulis, namun Muhammad Ariff mempunyai daya ingatan yang kuat dan cenderung kepada perkara diminatinya.

Sebagai insan istimewa, Mohd Ariff sentiasa didampingi bapanya, Abdullah Kasim, semasa berlakon. Sekurang-kurangnya bapanya bertindak sebagai pembantu untuk memberi penerangan bagaimana kemahuan pengarah.

” Alhamdulillah, Ariff seorang budak yang cepat memahami dan mempunyai ingatan kuat, itu adalah bakat yang dikurniakan untuk seorang anak kelainan upaya sepertinya.

” Saya akan membantu Ariff dengan menterjemahkan sesuatu perkataan dan menunjukkan ekspresi wajah yang sesuai untuknya.

” Malah Ariff juga boleh menghafal skrip dalam masa 10 minit,” katanya.

Bercerita lanjut perkembangan dirinya, pelakon yang murah dengan senyuman ini memberitahu, dia seronok dapat membantu bapa, Abdullah Kassim mengṳsahakan perniagaan roti canai di Medan Selera Kubang Pasu, Jitra.

“Rasa seronok dapat bantu ayah berniaga. Selain dapat jumpa ramai orang, saya belajar ilmu perniagaan. Ada juga yang tegur saya dan cakap pernah nampak saya dalam TV,” katanya sambil tɛrtawa.

Di aplikasi TḭkT0k, seorang penggṳna memṳat turun sebuah vidɛo pendek yang memaparkan aksḭ Muhammad Ariff ketika menebarkan roti canai.

“Rasa rindu pula untuk melihat lak0nannya, cara dia menyediakan roti canai itu pun lembut dan berhati-hati,” k0men seorang warganɛt.

Aksi Buntat menebarkan roti canai tersebut undang beberapa komɛn lucu dari warganɛt. Terliur lah dikatakan, ramai yang teringin merasai air tangan pelakon itu.

VIDEO :

Malah, ada juga individu yang berkesempatan untuk mengunjungi gerai roti canai bapa pelakon itu. Tidak mengɛcewakan, mereka mengatakan bahawa hidangan di situ semuanya sedap-sedap.

Selain dari berlak0n, ramai yang tidak menyangka rupanya Buntat mempunyai bẫkat tersembunyi iaitu menebar r0ti canai. Semoga ‘buntat’ terus berjaya dan berkembang mẫju dalam segala apa bidang yang dicɛburinya.

Sumber/ Kredit : Infokini

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Categories
Uncategorized

“Anak-anak Kami Akan Menjadi British” – Jawapan Dr Amalina Buat Peminat Terkeejut?

Berita gembira mengenai kehamilan Dr. Amalina menjadi keterujaan rakyat Malaysia. Ramai peminat yang ingin mengetahui perkembangan kehamilannya.

Seringkali Membuka Soalan Dan Berkongsi Idea

Semua sedia maklum, Dr. Amalina merupakan seorang yang tidak pernah kedekut untuk berkongsikan ilmu dan pengalaman yang dilaluinya kepada peminat.

Dia dilihat seringkali membuka sesi ‘Q & A’ buat peminat untuk bertanyakan mengenai dirinya, bertanyakan pandangan dan berkongsikan pendapat.

Berkongsikan Soalan Mengenai Kehamilan

Terbaru, Dr. Amalina membuka sesi ‘Q & A’ kepada peminat dan melihat kepada Instagram story miliknya, banyak soalan yang ditanyakan lebih kepada perkongsian berkenaan kehamilannya.

Pelbagai tips, idea dan perkongsian ilmiah yang dikongsikan oleh Dr Amalina untuk dijadikan panduan buat netizen.

Ditanya Mengenai Kerakyatan Bakal Anak

Dalam banyak-banyak soalan yang ditanya, terdapat satu soalan dari peminat yang bertanyakan mengenai status kerakyatan bakal anaknya nanti.

Apakah kewarganegaraan yang akan dipegang oleh anak anda, kewarganegaraan British atau dwi kewarganegaraan

Di Instagram storynya, Dr. Amalina memaklumkan bahawa bakal anak-anaknya akan memegang kewarganegaraan British.

Bukan itu sahaja, Dr.Amalina juga berkongsikan kepada peminat bahawa semasa tempoh berpantang, ibunya akan ke London untuk membantunya semasa tempoh berpantang.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : https://murai.my/

Categories
Uncategorized

Tahniah! Akim Ahmad luah rasa syukur, Stacy selamat bersalin anak lelaki

Tahniah diucapkan kepada pasangan selebriti, Akim Ahmad dan Stacy Anam yang selamat menimang cahaya mata kedua mereka.

Berita gembira itu dimaklumkan oleh Akim sebentar tadi, isterinya selamat melahlrkan anak lelaki pada 10.19 pagi tadi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Akim Ahmad (@akimahmad)

Menerusi entri itu, Akim meluahkan rasa syukur segala urusan dipermudahkan serta menzahirkan ucapan terima kasih buat isterinya yang melahlrkan zurlat mereka.

Dalam entri tersebut, Akim turut memuat naik gambar anak keduaya namun tidak didedahkan wajahnya.

Perkongsian Akim itu mendapat pelbagai reaksi daripada netizen yang mengucapkan tahniah buat pasangan itu.

Akim dan Stacy mendirikan rumah tangga pada 4 Februari 2016. Pasangan itu dikurniakan seorang anak perempuan bernama Eshaal yang kini berusia 5 tahun serta mempunyai seorang anak angkat perempuan, Bella Deluna berusia 10 tahun.

Komen netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber :  https://www.rotikaya.com/

Categories
Uncategorized

“Trakhir tu pewaris Megah Holding..”- Kecantikan Ank Dɑra 8 Selebriti Popular Malaysia Ini Jadi Bualan Peminat

Kalau dah namanya selebriti, bukan hanya diri sendiri malah orang disekeliling mereka juga turut mendapat perhatian. Mana tumpahnya kuah kalau tidak ke nasi, rasanya inilah pepatah yang paling sesuai digambarkan tentang kejelitaan anak d4ra selebriti Malaysia yang sudah meningkat dewasa.

Ada yang mengikut jejak langkah ibu mereka, namun ada juga yang lebih selesa mengikut haluan masing-masing. Namun, apa yang menarik perhatian adalah kecantikan yang tetap diwarisi oleh si ibu.

Berikut kami senaraikan anak gadis selebriti wanita yang sering mendapat perhatian netizen.

1. Dr. Puteri Julia Nabilah Tan Sri Megat Junid

Anak kepada Datuk Ziela Jalil

2. Erysha Emyra

Anak kepada pelakon Datin Seri Noniswara

3. Marissa Dania

Anak kepada Abby Abadi

4. Siti Nurunnyssa

Anak perempuan kepada Siti Saida Taruddin

Instagram: @sitinorsaidatarudin

5. Athalia Deena Buswani

Anak kepada penyanyi Sharifah Zarina

6. Wan Nur Khaleda Aziz

Anak kepada Datuk Sheila Majid

Sama cantik persis si ibu kan

7.Ada 3 Anak Perempuan, Ramai Tertarik Tengok Wajah Cantik Anak FIZA HALIM

MasyaAllah, cantik dan manisnya ketiga-tiga anak perempuan Fiza Halim! Walau masih kecil dan dua daripadanya sedang meningkat remaja tapi sudah terserlah kejelitaan mereka.

Seperti ibu tersayang, mereka juga mempunyai aura tersendiri yang mampu membuatkan orang ramai terpikat dan menoleh dua kali. Beruntung tiga anak ini kerana mewarisi kecantikan ibu tersayang yang pernah menganggotai kumpulan penyanyi wanita terkenal era 90an, Elite.

Sejak mendirikan rumah tangga bersama seorang juruterbang, Aizat Al Jefri Abdul Kudus, Fiza Halim atau nama sebenarnya Siti Zaidatul Fiza Abdul Halim agak jarang kelihatan di majlis-majlis hiburan. Pun begitu, Fiza aktif mengemaskini dan berkongsi aktiviti harian bersama keluarga di laman media sosial miliknya.

Sebagai seorang public figure, pastinya perkongsian Fiza mencuri perhatian peminat dan warga net. Rata-rata mereka yang melihat perkembangan terbaru Fiza memuji penampilan selebriti berkenaan dan antara yang paling mencuri tumpuan tentunya dua anak gadis Fiza yang kian meningkat dewasa.

Feera Aryanna Ahmed Farriq kini meniti usia 12 tahun sementara adiknya, Feeya Adyrra Ahmed Farriq pula berusia 11 tahun. Mengintai wajah terbaru Feera dan Feeya, masing-masing memiliki tarikan tersendiri.

Feera misalnya dikurniakan kulit putih kemerahan manakala Feeya pula mempunyai rupa paras manis menawan. Tidak kurang juga cahaya mata terbaru Fiza hasil perkahwinannya bersama Aizat iaitu Siti Aleena Adra atau lebih dikenali sebagai Baby Aleena.

Seperti kakak-kakaknya, Baby Aleena yang dilahirkan pada 24 September 2018 juga tidak terkecuali mendapat perhatian kerana kecomelan yang dimiliki. Berkongsi perkembangan Aleena, Fiza ketika dihubungi berkata anak ketiganya ini makin bijak dan menghiburkan mereka sekeluarga.

“Sekarang ni dah masuk 1 tahun 7 bulan. Ragam Aleena ni macam-macam. Dia dah pandai ikut gaya orang terutamanya buat gaya Tok marah dan mummy marah.

Lepas tu kalau kita marah dia, lakonan ratu air mata tu hebat sangat. Tapi bila kita ambil dia dukung, autom4tic akan stop dan dia senyum balik. Rupanya semua tu hanya lakonan semata-mata.

Sampai suami pun sempat gurau kata, “Tengoklah mak dia siapa, pelakon kan.” Kami panggil dia dengan nama manja Baby Aleena tapi kalau dia merajuk saya akan panggil dia Annina.”

Ditanya bagaimana penerimaan kedua-dua kakaknya sejak kehadiran Aleena, aktres ini memberitahu semuanya dalam keadaan baik.

“Syukur alhamdulillah, mereka dibesarkan dalam keluarga yang balk. Jadi semua tak ada masalah langsung. Ferra Aryanna dan Feeya Adyrra sayang sangat-sangat dengan Baby Aleena. Kalau tak video call sehari tak sah. Wajib VC

Saya bersyukur Baby Aleena dikelilingi oleh ramai kakak-kakak dan adik-anak yang sayangkan dia. Dia memang rapat dengan kakak dia termasuklah dengan anak baru (bekas suami pertama). Mereka sayang dengan Baby Aleena. Kalau VC tu, semua nak cakap dengan Baby Aleena, siap mereka reka cipta lagu BABY ALEENA untuk dia lagi. Panggil saya pun mummy.

Jadi saya tak rasa kekok langsung malahan saya Iebih happy sebab macam saya punya ramai anak. Lepas ni kalau keluar, pasti ramai yang confuse berapa orang anak saya,” ujarnya sambil ketawa.

Tambahnya lagi, “Jujur saya katakan, saya memang suka budak-budak dan sayang anak-anak syurga ni. Saya happy bila semua panggil saya mummy dan kami seumpama satu family.

Saya pun kerap berulang-alik dan rapat dengan semua. Jadi saya rasa sayalah wanita yang paling bertuah dan beruntung sebab mempunyai hubungan sebegini. Syukur sangat-sangat.”

Ferra dan Feeya merupakan anak gadis Fiza hasil perkahwinan pertamanya dengan Ahmed Farriq Zainul Abidin. Kini, Fiza ialah isteri Aizat Al-Jefri Abdul Kudus dan rumah tangga mereka bertambah bahagia sejak kehadiran Baby Aleena.

8.Anak Perempuan Mustapha Kamal Curi Tumpuan, Wajah Dikatakan Mirip Kylie Jenner! – “Finally, Pewaris Megah Holding”

Anak perempuan kepada aktor hebat Mustapha Kamal dan isteri Susan Manen, Salsabil Qur’ani mencuri perhatian ramai apabila wajah comelnya itu dikatakan mirip selebriti Hollywood, Kylie Jenner.

Menerusi platform TikTok, Salsabil, 18, yang merupakan anak nombor tiga berkongsi sebuah video bersama Mustapha ketika meraikan ulang tahun kelahiran bapanya itu untuk tatapan umum.

“Happiest belated to my #1 papa @mustaphakamaal. We love you always,” tulisnya ringkas di ruangan kapsyen.

Menerusi perkongsian itu lagi, Salsabil dilihat menari bersama Mustapha sambil diiringi lagu yang menjadi trend di TikTok berjudul Habibi.

Bukan itu sahaja, selain daripada ucapan hari lahir, rata-rata wargamaya tertarik dengan wajah dan aksi Salsabil yang juga dikatakan ada iras pelakon Spider-Man, Zendaya.

Malah, ramai juga yang mengusik bahawa Salsabil merupakan pewaris bagi Megah Holding, di mana Mustapha sebagai penaung bagi ‘syarikat mewah’ tersebut.

“@kintan:Finally… dah tahu siapa pewaris Megah Holding.”

“@virgo:She reminds me of young Kylie Jenner?”

“@Bella:Ingat minah salleh mana tadi. cantik betulll.”

“@Minju suka budu:Zendaya melayu.”

“@:Kylie Jenner is that you???”

“@hda:muka dia ada iras kylie Jenner do.”

“@Aica:lowkey looks like Kylie but also Zendaya WHAT!”

Sehingga kini, perkongsian tersebut telah menerima hampir 500,000 tontonan daripada warga TikTok.

Sekadar info, selain Salsabil, Mustapha dan Susan dikurniakan tiga orang lagi anak iaitu Sabella Qawiema, Aulia Qayyiem dan Naqli Qaddiem.

Sumber/Kredit :Nona

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Categories
Uncategorized

“Utk smua kasih syg..”- Selepas Mngesahkan Percerɑinya, Mizz Nina Tampil Mngucapkan Sesuatu Yg Ramai Tk Tahu!

Selepas menges.ahkan percerain.ya kelmarin, selebriti Mizz Nina tampil dengan ucapan terima kasih buat semua yang telah memberikan tanda sokongan kepadanya.

Mizz Nina atau nama sebenarnya Shazrina Azman, 42, menunjukkan rasa terharunya kepada semuanya yang mendoakan serta menyalurkan kasih sayang buat diri, bekas suaminya Noh Salleh dan anak angkatnya Musa.

“Untuk semua kasih sayang, doa dan sokongan buat Noh, Musa dan saya (disertakan emoji bentuk hati),” kata Mizz Nina.

Penyanyi yang pernah popular dengan lagu What You Waiting For itu berkongsi rasanya itu di dalam satu hantar di Instagram (IG) Story miliknya.

Dalam pada itu, Nina turut berkongsi sepotong doa untuk dirinya.

Dalam doa, dia yang juga aktivis kemanusiaan itu meminta agar dirinya menjadi lebih baik daripada sangkaan orang ramai serta diampuni atas segala yang tidak diketahui orang lain.

“Ya Allah, jadikanlah aku lebih baik dari apa yang mereka sangka tentangku. Ampunilah aku atas apa yang mereka tidak ketahui tentangku.

“Janganlah engkau memperhitungkan apa yang mereka katakan tentangku,” titipnya.

Kelmarin, kedua-duanya memuat naik hantaran yang sama di IG masing-masing bagi mengumumkan yang mereka sudah pun bercerai dengan cara baik.

Terdahulu, pergolakan rumah tangga pasangan itu dikhabarkan menemui titik noktah selepas timbul dakwaan mereka sah bercerai talak satu di Mahkamah Rendah Syariah Daerah Gombak Timur, kelmarin.

Sebelum ini, Noh menyangkal dakwaan perkahwinannya bersama Mizz Nina berdepan masalah ketika ditemui media pada 13 Julai lalu.

Sekadar info, pasangan itu mendirikan rumah tangga pada 2 Julai 2011.

Sekitar April lalu, Noh dan Mizz Nina memperkenalkan Musa sebagai anak angkat bagi menyerikan rumah tangga mereka

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page

Sumber:gempak

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Categories
Uncategorized

“Trakhir tu pewaris Megah Holding..”- Kecantikan Ank Dɑra 8 Selebriti Popular Malaysia Ini Jadi Bualan Peminat

Kalau dah namanya selebriti, bukan hanya diri sendiri malah orang disekeliling mereka juga turut mendapat perhatian. Mana tumpahnya kuah kalau tidak ke nasi, rasanya inilah pepatah yang paling sesuai digambarkan tentang kejelitaan anak d4ra selebriti Malaysia yang sudah meningkat dewasa.

Ada yang mengikut jejak langkah ibu mereka, namun ada juga yang lebih selesa mengikut haluan masing-masing. Namun, apa yang menarik perhatian adalah kecantikan yang tetap diwarisi oleh si ibu.

Berikut kami senaraikan anak gadis selebriti wanita yang sering mendapat perhatian netizen.

1. Dr. Puteri Julia Nabilah Tan Sri Megat Junid

Anak kepada Datuk Ziela Jalil

2. Erysha Emyra

Anak kepada pelakon Datin Seri Noniswara

3. Marissa Dania

Anak kepada Abby Abadi

4. Siti Nurunnyssa

Anak perempuan kepada Siti Saida Taruddin

Instagram: @sitinorsaidatarudin

5. Athalia Deena Buswani

Anak kepada penyanyi Sharifah Zarina

6. Wan Nur Khaleda Aziz

Anak kepada Datuk Sheila Majid

Sama cantik persis si ibu kan

7.Ada 3 Anak Perempuan, Ramai Tertarik Tengok Wajah Cantik Anak FIZA HALIM

MasyaAllah, cantik dan manisnya ketiga-tiga anak perempuan Fiza Halim! Walau masih kecil dan dua daripadanya sedang meningkat remaja tapi sudah terserlah kejelitaan mereka.

Seperti ibu tersayang, mereka juga mempunyai aura tersendiri yang mampu membuatkan orang ramai terpikat dan menoleh dua kali. Beruntung tiga anak ini kerana mewarisi kecantikan ibu tersayang yang pernah menganggotai kumpulan penyanyi wanita terkenal era 90an, Elite.

Sejak mendirikan rumah tangga bersama seorang juruterbang, Aizat Al Jefri Abdul Kudus, Fiza Halim atau nama sebenarnya Siti Zaidatul Fiza Abdul Halim agak jarang kelihatan di majlis-majlis hiburan. Pun begitu, Fiza aktif mengemaskini dan berkongsi aktiviti harian bersama keluarga di laman media sosial miliknya.

Sebagai seorang public figure, pastinya perkongsian Fiza mencuri perhatian peminat dan warga net. Rata-rata mereka yang melihat perkembangan terbaru Fiza memuji penampilan selebriti berkenaan dan antara yang paling mencuri tumpuan tentunya dua anak gadis Fiza yang kian meningkat dewasa.

Feera Aryanna Ahmed Farriq kini meniti usia 12 tahun sementara adiknya, Feeya Adyrra Ahmed Farriq pula berusia 11 tahun. Mengintai wajah terbaru Feera dan Feeya, masing-masing memiliki tarikan tersendiri.

Feera misalnya dikurniakan kulit putih kemerahan manakala Feeya pula mempunyai rupa paras manis menawan. Tidak kurang juga cahaya mata terbaru Fiza hasil perkahwinannya bersama Aizat iaitu Siti Aleena Adra atau lebih dikenali sebagai Baby Aleena.

Seperti kakak-kakaknya, Baby Aleena yang dilahirkan pada 24 September 2018 juga tidak terkecuali mendapat perhatian kerana kecomelan yang dimiliki. Berkongsi perkembangan Aleena, Fiza ketika dihubungi berkata anak ketiganya ini makin bijak dan menghiburkan mereka sekeluarga.

“Sekarang ni dah masuk 1 tahun 7 bulan. Ragam Aleena ni macam-macam. Dia dah pandai ikut gaya orang terutamanya buat gaya Tok marah dan mummy marah.

Lepas tu kalau kita marah dia, lakonan ratu air mata tu hebat sangat. Tapi bila kita ambil dia dukung, autom4tic akan stop dan dia senyum balik. Rupanya semua tu hanya lakonan semata-mata.

Sampai suami pun sempat gurau kata, “Tengoklah mak dia siapa, pelakon kan.” Kami panggil dia dengan nama manja Baby Aleena tapi kalau dia merajuk saya akan panggil dia Annina.”

Ditanya bagaimana penerimaan kedua-dua kakaknya sejak kehadiran Aleena, aktres ini memberitahu semuanya dalam keadaan baik.

“Syukur alhamdulillah, mereka dibesarkan dalam keluarga yang balk. Jadi semua tak ada masalah langsung. Ferra Aryanna dan Feeya Adyrra sayang sangat-sangat dengan Baby Aleena. Kalau tak video call sehari tak sah. Wajib VC

Saya bersyukur Baby Aleena dikelilingi oleh ramai kakak-kakak dan adik-anak yang sayangkan dia. Dia memang rapat dengan kakak dia termasuklah dengan anak baru (bekas suami pertama). Mereka sayang dengan Baby Aleena. Kalau VC tu, semua nak cakap dengan Baby Aleena, siap mereka reka cipta lagu BABY ALEENA untuk dia lagi. Panggil saya pun mummy.

Jadi saya tak rasa kekok langsung malahan saya Iebih happy sebab macam saya punya ramai anak. Lepas ni kalau keluar, pasti ramai yang confuse berapa orang anak saya,” ujarnya sambil ketawa.

Tambahnya lagi, “Jujur saya katakan, saya memang suka budak-budak dan sayang anak-anak syurga ni. Saya happy bila semua panggil saya mummy dan kami seumpama satu family.

Saya pun kerap berulang-alik dan rapat dengan semua. Jadi saya rasa sayalah wanita yang paling bertuah dan beruntung sebab mempunyai hubungan sebegini. Syukur sangat-sangat.”

Ferra dan Feeya merupakan anak gadis Fiza hasil perkahwinan pertamanya dengan Ahmed Farriq Zainul Abidin. Kini, Fiza ialah isteri Aizat Al-Jefri Abdul Kudus dan rumah tangga mereka bertambah bahagia sejak kehadiran Baby Aleena.

8.Anak Perempuan Mustapha Kamal Curi Tumpuan, Wajah Dikatakan Mirip Kylie Jenner! – “Finally, Pewaris Megah Holding”

Anak perempuan kepada aktor hebat Mustapha Kamal dan isteri Susan Manen, Salsabil Qur’ani mencuri perhatian ramai apabila wajah comelnya itu dikatakan mirip selebriti Hollywood, Kylie Jenner.

Menerusi platform TikTok, Salsabil, 18, yang merupakan anak nombor tiga berkongsi sebuah video bersama Mustapha ketika meraikan ulang tahun kelahiran bapanya itu untuk tatapan umum.

“Happiest belated to my #1 papa @mustaphakamaal. We love you always,” tulisnya ringkas di ruangan kapsyen.

Menerusi perkongsian itu lagi, Salsabil dilihat menari bersama Mustapha sambil diiringi lagu yang menjadi trend di TikTok berjudul Habibi.

Bukan itu sahaja, selain daripada ucapan hari lahir, rata-rata wargamaya tertarik dengan wajah dan aksi Salsabil yang juga dikatakan ada iras pelakon Spider-Man, Zendaya.

Malah, ramai juga yang mengusik bahawa Salsabil merupakan pewaris bagi Megah Holding, di mana Mustapha sebagai penaung bagi ‘syarikat mewah’ tersebut.

“@kintan:Finally… dah tahu siapa pewaris Megah Holding.”

“@virgo:She reminds me of young Kylie Jenner?”

“@Bella:Ingat minah salleh mana tadi. cantik betulll.”

“@Minju suka budu:Zendaya melayu.”

“@:Kylie Jenner is that you???”

“@hda:muka dia ada iras kylie Jenner do.”

“@Aica:lowkey looks like Kylie but also Zendaya WHAT!”

Sehingga kini, perkongsian tersebut telah menerima hampir 500,000 tontonan daripada warga TikTok.

Sekadar info, selain Salsabil, Mustapha dan Susan dikurniakan tiga orang lagi anak iaitu Sabella Qawiema, Aulia Qayyiem dan Naqli Qaddiem.

Sumber/Kredit :Nona

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Categories
Uncategorized

Hello world!

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing!